Naspäť

Spomienky na budúcnosť

Už sa nám rozbieha naplno nová sezóna a aj my sa nevieme dočkať, kedy nám dá zima definitívne zbohom. Kto má pod čapicou, už v zime myslel, na čom vykročí do novej sezóny. Pre inšpiráciu vám prinášame zaujímavý projekt, kde dominuje silný odkaz na minulosť a konkrétne osudy jednej rodiny.

Na fotkách vidieť už výsledok prerábky. Asi takto mohol bicykel vyzerať, keď na ňom babka majiteľa vozila naraz 3 vrecia pšenice po 50kg! Dve na riadidlá, jedno na vrchnú trubku rámu. Ak by si bicykel zobral dedo, obliekol by si kožuch, ktorý je na fotke a je tiež originál. Na zamyslenie- budú aj naše vnúčatá opravovať veci po nás a vytiahnu niekde našu starú 50 ročnú bundu? Koniec zamyslenia:)

Bicykel sa k nám dostal v hroznom stave. Ako povedal Peco, ako keby ho vytiahli z Trnávky:) Na rám išli 2 vrstvy práškového laku, aby sa po opravách docielilo hladkého povrchu. Trochu netradične si majiteľ vybral zadný náboj od Shimana, Nexus. Takže stroj má 3 rýchlosti. Ďalej boli použité retro blatníky, reťaz ČZ, ktorá reálne mohla byť pôvodne na bajku, klasické plášte tzv. falcáky a retro pedále. Všetky produkty nájdete na našom e-shope.

Takto môže vyzerať výsledok, ked sa stretne zmysel pre históriu a odkaz predkov so zmyslom pre techniku a funkčnosť. Odvážne skombinované staré veci s novou technológiou.

ZAUJALI ŤA NAŠE BICYKLE?

neváhaj nás kontaktovať, a vyrobíme jeden aj pre teba

Napíš nám alebo nás sleduj na Facebooku