Naspäť

Rozhovor: OZ Cyklisti Trnava

Kruh sa uzavrel a my Vám prinášame rozhovor so zakladateľom Občianskeho združenia Cyklisti Trnava Tomášom Cepkom, Cepom. Prečo kruh sa uzavrel? OZ Cyklisti Trnava (ďalej len OZ CT) krásne zapadá do konceptu podpory cyklistiky v Trnave, k aktivitám ako Bercajgel a k nám, k Pecobikes. Viac už prezradí Tomáš.

Ahoj Tomáš, na začiatok klasická otázka, čo ťa viedlo k založeniu OZ CT?

Táto myšlienka vznikla v mojej a Adamovej- Pecovej hlave. Obaja sme bývalí aktívni pretekári a spolu sme si prešli všetkými kategóriami a závodmi Slovenského pohára v cestnej cyklistike. A keďže cyklistika je láska na celý život a pretekanie nás baví stále, rozhodli sme sa založiť OZ CT a pod jeho hlavičkou prevádzkovať amatérsky cyklistický klub.

V Trnave nebol iný cyklistický klub za ktorý by ste mohli jazdiť?

V Trnave je viacero klubov. Ale nejako sme sa nevedeli ani v jednom nájsť. Vzišli sme z CK Trnava, dnes čisto veteránsky klub, super veteránov máme aj v klube CK Masters Team Trnava, ktorí majú úspechy aj na medzinárodných pretekoch a tiež je tu klub Olympik Trnava s nádejným dorastom. No a my sa nachádzame niekde uprostred, partia bývalých závoďákov od 20 do 30 rokov, tak sme sa rozhodli vyplniť túto medzeru.

Takže OZ CT je určené pre ex pretekárov do 30 rokov:)?

Nie je tam žiadne obmedzenie. Ide len o to, aby sa prípadný záujemca, či člen mal chuť zúčasťňovať pretekov, spoločne trénovať. A nezáleží na veku, dôležité je, aby bol naladený na rovnakú vlnovú dĺžku. Naša predstava s Pecom bola, aby sa náš cyklistický klub stal ďalším krokom po akcii Bercajgel a Pecobikes.

To vysvetli, prosím.

Bercajgel všetci v Trnave dobre poznáme. Je určený pre ozaj každého. Ak účastníka očaria bicykle, tak ide do Pecobikes, kde mu vieme poskladať akýkoľvek originálny bajk. A ak chytí cyklistika človeka až tak, že trénuje a chce si vyskúšať napr. prvé preteky, tak tu sme pre neho my v OZ CT.

Čo všetko môže čakať nový člen vašeho klubu?

Tak bohužial to nie je karbónový klubový bicykel ako u profíkov:) Je to oblečenie, klubový dres a čo je este hodnotnejšie, tak sú to naše skúsenosti a rady. Či už čo sa týka tréningu, stravy, vybavenia a aj taktiky na pretekoch. A potom keď nás je viacej, aj ten tréning je oveľa zábavnejší.

Takže na oplátku očakávate prvé miesta vašich členov na pretekoch?

Jasné, to vždy poteší, ale hlavne si chceme cyklistiku užívať. Takže takýto tlak sa nekoná. Ide hlavne o zábavu na tréningoch a pretekoch.

Spomínal si dresy. Tie sa dajú kde vidieť, kúpiť?

V tomto momente ich spolu s Erikom Hirnerom z Cyklocentrum Plus dávame dokopy. Zháňame sponzorov, riešime ich počet, dizajn. Ako som spomínal, naši pretekáry ich budú "fasovať" a ostatní si budú môcť rovnaký komplet kúpiť v predajni Cyklocentrum Plus. Počítam, že na jar s prvými jarnými tréningami budú k dispozícii.

Máte už zoznam sponzorov kompletný, alebo je možné esťe dostať logo svojej firmy na dres?

Už finišujeme, ale miesto sa určite ešte nájde. Čo je super, že príspevky sú ozaj prijateľné, takže sponzor, nadšenec pre cyklistiku získa doslova za pár euro logo svojej firmy na drese, ktorých bude v Trnave a okolí desiatky a hlavne dobrý pocit. Touto cestou im chcem všetkým poďakoť, hlavne spol. Konica Minolta, Cyklocentrum Plus, realitnej kancelárii Casmar a v neposlednom rade aj Pecobikes. Kompletný zoznam rád predstavím spolu s už hotovým novým dresom.

Ďakujeme Tomáš za rozhovor.

Kontaktné informácie na OZ CT nájdete na FB stránke https://www.facebook.com/CyklistiTrnava.

ZAUJALI ŤA NAŠE BICYKLE?

neváhaj nás kontaktovať, a vyrobíme jeden aj pre teba

Napíš nám alebo nás sleduj na Facebooku