Naspäť

Peko je EKO

Niektorí to už berú automaticky, mnohí sa to stále nenaučili. Rozmýšľať nad tým kam hodím odpad nie je pritom vôbec až také náročné. Preto Vám prinášame článok spoza zákulisia ako sa to robí u nás.

Ak už musí prísť k likvidácii bicykla, tak jednoduché vyhodenie ku košu nestačí. To nám radšej šrotinu privezte do showroomu. My ju buď vzkriesime alebo ju pošleme na druhý svet tou správnou cestou. Na vysvetlenie tej správnej cesty slúži tento blog.

Problémy v Amsterdame... Problémy v Amsterdame...

Takmer každý známy druh bicykla sa primárne skladá zo 4 prvkov.

1 . Kov – hliník, oceľ, mosadz a iné. Ten vykupujú alebo zbierajú na každom zbernom dvore.

2. Plasty - patria do špeciálnych kontajnerov, tiež môžete odovzdať v zberných dvoroch.

3. Guma (plášte) - nestačí vyhodiť ku smetiaku, ale opäť je potreba navštíviť zberné dvory, ktoré majú väčšinou špeciálnu pneumatikovú sekciu.

4. Sklo - takmer zanedbateľná položka sú žiarovky, ktoré sú zo skla a kovu. Tie patria na zberné miesto pre elektroniku (kde ich potom autorizované firmy rozoberajú a triedia).

Ak by ste na bicykli ešte našli nejaký tu nespomenutý prvok (káble, olej v hydraulike a pod.), vedzte, že zberný dvor bude tým správnym riešením pri likvidácii.

A nie, tento blog nie je skrytá reklama na zberné dvory :)

My v Pecobikes poctivo triedime odpad na Plast/Papiere, Hliník, Kovy a Komunálny odpad. Staré plášte vozíme na zberné dvory. Pri starých, neopraviteľných dušiach vystrihávame kovové časti. Zároveň neustále jazdíme na bicykloch a auto použijeme iba v nevyhnutných prípadoch.

Veci, ktoré sa dajú ešte použiť! (naša garáž) :-) Veci, ktoré sa dajú ešte použiť! (naša garáž) :-)

Zásielky a balíky balíme a vypĺňame za použitia starých, už raz použitých  výplňových materiálov od našich dodávateľov. Nebuďte preto prekvapení, ak v zásielkach objavíte veci, ktoré tam nemajú čo hľadať. Rôzne časopisy, kartóny, fólie a papiere namiesto toho, aby bezdôvodne skončili v koši tvoria výplň prázdneho priestoru a tak chránia zásielkový tovar. Tvorba nového odpadu sa tým minimalizuje.

Krabice idú ďalej! Krabice idú ďalej!

Zároveň pripomíname EKO-RECYKLO 10% akciu na plášte. Stačí prinesť staré plášte, alebo poslať dôkaz o odovzdaní plášťov na zbernom dvore, a zľava 10% na akékoľvek plášte je vaša.

ZAUJALI ŤA NAŠE BICYKLE?

neváhaj nás kontaktovať, a vyrobíme jeden aj pre teba

Napíš nám alebo nás sleduj na Facebooku