Naspäť

Lokomotobajk, pradedove dedičstvo.

Ako sme už viackrát spomínali, milujeme bicykle s dušou. Dušou, históriou a svojím jedinečným príbehom.

Ten pán vpredu vľavo je pradedo našeho kamoša. Mali sme česť sa postarať o znovuzrodenie bicykla, na ktorom roky dochádzal do práce do trnavského cukrovaru. Najlepšie bude, keď si prečítate priamo celý príbeh od pravnuka, ktorý nám ho poslal do emailu:

"Caf, tak ti zasielam slubene stare foto, moj pradedo je ten nalavo v predu.. byval tuto kde ja na Markovicovej a na tom bicykli chodil cez celu Trnavu do cukrovaru, kde aj robil na tejto Lokomotive. "Damsky" bicykel s rurou dole mal preto, lebo sa naucil az neskor jazdit na bicykli a tato verzia bola pre neho lahsia ako "panska" s rurou hore .. prestahovali sa sem totiz z Oravy a tam bicykel nepotreboval"

Keď sme videli starý bicykel, bol v zlom stave, takmer do šrotu. Ale bola to výzva. Veľa z bajku ostalo pôvodného. Kľuky, riadidlá a náboje sme nechali pozinkovať. Čo sa nedalo zachrániť, sme citlivo nahradili materiálom z našej ponuky. Zvonček, plášte Rubena, reťaz a blatníky. A ako čerešnička na torte boli použité diely z edície "Handmade by Pecobikes" a to kožené gripy, ručne renovované sedlo a drevené pedále.

Áno, drevené pedále vyrobené z jedného kusu dubového dreva, osadené kvalitnými ložiskami. Ide o novinku v našej dieľni. Asi rok sme ju testovali a aktuálne sa montuje na prvé bajky. Zatiaľ nie je v ponuke e-shopu, ale je možné ich vidieť v našom showroome.

O výsledku sa môžete presvedčiť na týchto záberoch. Podľa nás, duša bicykla bola zachovaná a tento stroj môže písať príbeh rodiny ďalšiu generáciu.

ZAUJALI ŤA NAŠE BICYKLE?

neváhaj nás kontaktovať, a vyrobíme jeden aj pre teba

Napíš nám alebo nás sleduj na Facebooku