Naspäť

Brooks je tu, konečne

Cyklistika je na rozdiel od automobilového priemyslu veľmi rôznorodá. Počet rôznych značiek automobilov, ktoré zoženiete na Slovensku viete spočítať na vašich prstoch. Pri cyklistických značkách to nie je také jednoduché a človek sa vie veľmi ľahko stratiť. Našťastie existujú firmy, ktoré už mnohé desaťročia vyrábajú produkty svetovej kvality a konečne sa nám podarilo priniesť jednu aj do Trnavy - Brooks.

Najnovší kandidát na testovanie. Model B67S Select s 10 ročnou zárukou Najnovší kandidát na testovanie. Model B67S Select s 10 ročnou zárukou
Najdlhšie nepretržite vyrábané sedlo od Brooks. Svetová klasika B17. Najdlhšie nepretržite vyrábané sedlo od Brooks. Svetová klasika B17.

 

Ich príbeh sa začal na konci devätnásteho storočia. Pánovi Brooksovi umrel kôň a nemal peniaze na nového. Požičal si preto od známeho bicykel. Sedlo bolo však tak nepríjemné, že vymyslel svoje vlastné. Od tých čias vyrábajú tie najlepšie kožené bicyklové sedlá na svete.

Niektorí jazdci na Tour de France po sezónnej výmene svojho bicykla preniesli jedinú časť na nový. Svoje sedlo od Brooks Niektorí jazdci na Tour de France po sezónnej výmene svojho bicykla preniesli jedinú časť na nový. Svoje sedlo od Brooks

 

Na e-shope môžete vidieť sedlá, ktoré máme na sklade a pripravené k predaju. Keďže veľa ľudí ešte nie je pripravených zaplatiť sedlo svetovej kvality, nie je ich veľa. Pokúsime sa však naskladniť aspoň najobľúbenejšie modely. Ak by ste však chceli ktorékoľvek sedlo alebo aj tašku/gripy/hocičo iné z ich ponuky, neváhajte nás kontaktovať. Ceny platia tak, ako sú uvedené na ich stránke.

Starostlivosť o sedlo Starostlivosť o sedlo

 

Ja osobne jazdním na Brooks B17 jeden a pol roka, každý deň, aj v snehu a daždi. Je to to najlepšie sedlo aké si viem predstaviť a je neporovnateľné s hocičím iným, na čom som jazdil. Mám tendenciu si ho brať so sebou, keď idem do zahraničia, aby som si na požičanom bicykli mohol vymeniť sedlo za niečo poriadne.

Zásterky na blatníky, nikdy viac zablatené nohavice Zásterky na blatníky, nikdy viac zablatené nohavice

 

Pre tých, ktorí stále váhajú či je Brooks hodný svojej ceny, pripájam blog o ich sedle, ktoré po 44 rokoch stále plní svoju funkciu. Ak to myslíte s cyklistikou vážne a bicykel je pre vás prostriedok každodennej dopravy, obľúbený spoločník na dlhé trasy alebo jednoducho chcete, aby vám sedlo sadlo ako "ritka na šerbel", Brooks je to, čo chcete.

Nástroje od Brooks Nástroje od Brooks

 

Celý katalóg, spolu so štvrťročne vydávaným Brooks Buggle časopisom a ďalšími materiálmi nájdete u nás v showroome. Samozrejme testujeme od nich aj iné sedlá. Ja každodenne jazdím na B17, Peco testuje Cambium C17 a chystáme sa od nich vyskúšať ďalšie špeciality - B67 Select s 10 ročnou zárukou alebo ich kožené gripy. Rovnako môžem odporučiť náradie od Brooks a neviem sa dočkať testovania ich kapsičiek a tašiek.

kozena-omotavka-na-riditka-brooks-leather-bar-tape-cernakozene-gripy-brooks-slender-grips-hneda

Pohodliu zdar.

ZAUJALI ŤA NAŠE BICYKLE?

neváhaj nás kontaktovať, a vyrobíme jeden aj pre teba

Napíš nám alebo nás sleduj na Facebooku